Werk-/loopbaancoaching

Waarom:

Werk is een groot onderdeel van het leven. Belangrijk daarbij is dat het werk je energie en voldoening geeft. Dit heeft meteen effect op je persoonlijke leven.
Er kunnen allerlei redenen zijn om een coachingstraject te volgen. De aanleiding kan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling liggen, maar het kan ook onverwacht of ongewild zijn, als gevolg van stress, ziekte, een conflict, een reorganisatie of faillissement. Of je een volgende stap in je carrière wilt maken of als je wilt weten welke baan het beste bij je past. Wat soms onmogelijk lijkt mogelijk maken.

Opbouw van het traject

Afhankelijk van de vraag en de persoonlijke situatie zal het traject en de sessies worden afgestemd op de persoon. Vaak wordt gewerkt vanuit Verleden – Heden – Toekomst. Vanuit verleden en toekomst wordt steeds de verbinding gelegd naar het heden en de loopbaanvraag die centraal staat. Er wordt gewerkt met zowel schriftelijke als ook met diverse creatieve (thuis)opdrachten.

Uitgangspunt

Uitgangspunt is dat het antwoord op de loopbaanvraag in jezelf te vinden is. Van binnenuit bepaal je (opnieuw) richting en doel. Deze innerlijke oriëntatie levert het (zelf)vertrouwen en enthousiasme op die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan of het inzetten van een nieuwe koers. En het voorkomt dat je snel weer tegen (dezelfde) loopbaanvragen aanloopt. De bereidheid om naar jezelf en naar je levensloop te kijken is essentieel. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor de jouw gewenste stappen. De coach stelt vragen, stimuleert en motiveert en houdt een spiegel voor.
Ieder traject is uniek en dat geldt ook voor het resultaat wat mede afhankelijk is van de situatie, de vraag en jouw inzet. Aan het eind van het traject wordt er een persoonlijk actieplan gemaakt.

Is er behoefte aan coaching bij het realiseren van het actieplan dan is het mogelijk een aantal sessies toe te voegen. Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag.

Een blik naar binnen, vergroot je blik naar buiten.